Vådrum - Kursus på baggrund af SBi-anvisning 252

Få den nyeste viden om, hvordan gulve, vægge og installationer udføres i vådrum, dvs. badeværelse, bryggers og vaskerum, så kravene i bygningsreglementet er overholdt, og der opnås størst mulig sikkerhed mod skader fra vand og fugt.

Vådrum er boligens dyreste rum pr. kvadratmeter og samtidig et af de steder i huset, hvor der er størst risiko for alvorlige og kostbare skader. Af samme grund har SBi’s anvisninger om vådrum gennem tiderne været blandt instituttets absolut mest populære udgivelser. Dette kursus tager udgangspunkt i den seneste vådrumsanvisning, SBi-anvisning 252, som beskriver, hvordan gulve, vægge og installationer i vådrum kan udføres, så bygningsreglementets krav er opfyldt.

Det får du med hjem

  • Viden om hvordan gulve, vægge og installationer kan udføres, så bygningsreglementets krav er overholdt, og så der opnås størst mulig sikkerhed mod skader fra vand og fugt

  • Kendskab til vådrumszoner, belastningsklasser og valg af materialer, så som membraner, fliser, fuger, tapet, isolering etc.

  • Indsigt i korrekt opbygning af gulv- og vægkonstruktioner samt sikring af vandtætte overflader og fuger

  • Viden om renovering af badeværelser

  • Indsigt i udførelse af vand-, afløbs- og elinstallationer

Du skal med andre ord være forberedt på et tæt pakket program.

Undervisere

På kurset bliver du undervist af forfatterne til SBi-anvisning 252. Underviserne er seniorforsker Erik Brandt, som er en af landets største kapaciteter inden for vådrum og tillige syn- og skønsmand på området, samt seniorforsker Martin Morelli, som er en af SBi’s yngre eksperter i vådrum og vand- og afløbsinstallationer, og som bl.a. har en fortid i rådgiverbranchen.

  • Seniorforsker Erik Brandt, SBi, Aalborg Universitet København
  • Seniorforsker Martin Morelli, SBi, Aalborg Universitet København

Målgruppe

Kurset henvender sig både til rådgivende ingeniører, praktiserende arkitekter og andre projekterende, udførende, fx murere, VVS-installatører, tømrere, gulvlæggere m.fl., samt byggevareleverandører og kommunale byggesagsbehandlere.

Nyt badeværelse. Pænt på overfladen – men med kraftige rådangreb i bjælker under gulvet allerede efter tre år, fordi arbejdet ikke var udført korrekt. Foto: Erik Brandt
Nyt badeværelse. Pænt på overfladen – men med kraftige rådangreb i bjælker under gulvet allerede efter tre år, fordi arbejdet ikke var udført korrekt. Renovering af badeværelset kostede ca. 110.000 kr. Foto: Erik Brandt

Pris

Kr. 4.800 ekskl. moms

Med i deltagerbetalingen er SBi-anvisning 252 "Vådrum".

Rabat

Tilmelder du dig senest én måned inden kursets afholdelse, får du 10 % i rabat. Ved tilmelding af minimum tre personer fra samme firma til dette kursus giver vi 25 % rabat på den samlede deltagerbetaling. Rabatterne kan ikke kombineres.