Dimensionering af murværkskonstruktioner

Lær at bruge programmet EC6design.com til dimensionering af murværkskonstruktioner.

Dette kursus tager udgangspunkt i murværksnormen (EN 1996-1-1)

På kurset lærer du at bruge programmet EC6design.com til dimensionering af murværkskonstruktioner.

Du får genopfrisket din teoriske viden om statik og suppleret den med konkrete eksempler på dimensionering, hentet fra aktuel praksis.

Kurset henvender sig til rådgivende ingeniører og andre, der er beskæftiget med projektering og statiske beregninger af murede konstruktioner.

Underviserne er rådgivende ingeniør Poul Dupont Christiansen, som er hovedmanden bag EC6design.com, og seniorforsker Thomas Cornelius, som forsker i konstruktioner og bygningsdesign.

EC6design.com er et af de mest udbredte værktøjer til dimensionering af murværkskonstruktioner i Danmark. Programmet er udviklet i et samarbejde mellem SBi og Teknologisk Institut, finansieret af Kalk- og Teglværksforeningen.

På kurset lægger vi ud med at se på styrkeparametre i nyt murværk. Vi taler om EN 1996-1-1 og om kommende revisioner af denne. Derefter handler det om sikkerhed og styrker i eksisterende murværkskonstruktioner. Så går vi mere i dybden med beregninger i EC6design.com på vandret belastet murværk og på skiver. Senere regner vi på kombineret lodret og vandret belastet murværk, murbindere og stålsøjler samt EPS-søjler. Endelig slutter vi med at tale om robusthed samt beregning af bjælker.

SBi-kursus om dimensionering af murværk

UNDERVISERE

Rådgivende Ingeniør Poul Dupont Christiansen
Seniorforsker Thomas Cornelius, SBi, Aalborg Universitet København

PRIS

Kr. 3.600 ekskl. moms.

OBS: Kurset 12. september 2018 afholdes hos Randers Tegl A/S - afd. Hammershøj og er inklusive en rundvisning på stedet. 


Kurset gennemføres i samarbejde med IDA Byg 

IDA_Byg_Blaa_RGB_9mm.png