EPD’er i LCAbyg

Første skridt er taget i retningen mod at anvende produktspecifikke miljødata, baseret på EPD’er, til beregninger i LCAbyg.

Hvis vi skal bygge bæredygtigt byggeri med lav klimabelastning kræver det, at vi bevæger os fra at anvende generiske data fra produktkategorier til at benytte produktspecifikdata. Et nyt projekt vil skabe den nødvendige data-infrastruktur, ved at koble LCAbyg og data fra miljøvaredeklarationer (EPD’er). 

Sammen med BUILD vil EPD Danmark nu skabe den nødvendige data-infrastruktur, ved at gøre miljødata baseret på EPD’er tilgængeligt i LCAbyg. 

Første del af arbejdet er ved at være klar, og derfor inviteres den danske byggebranche til følgende webinar, hvor resultaterne af den såkaldte arbejdspakke 1 (AP1) præsenteres. 

Arbejdet har fokuseret på at gøre specifikke miljødata for byggevarer på det danske marked, i form af miljøvaredeklarationer fra EPD Danmark, tilgængelige for beregninger på bygningsniveau vha. LCAbyg. 
  
Dette er en grundlæggende forudsætning for, at brugere af LCAbyg har muligheden for at basere beregningerne på specifikke miljødata frem for generiske data. 
  
På nuværende tidspunkt omfatter arbejde de eksisterende data hos EPD Danmark, dvs. omkring 200 datasæt, der forventes at stige kraftigt i 2021. 
  
Projektet omfatter endvidere, at der udarbejdes en plan for implementering af kommende internationalt harmoniserede dataformater for miljødata. Disse vil kort blive præsenteret på webinaret som et outlook på miljødata på tværs af grænser, i den globale handelsverden. 

Webinaret vil have følgende agenda:
  • Introduktion til projektet ”Faktabaseret valg af materialer til fremtidens byggeri - Kvalificering af miljødata i byggeriet” 
  • Specifikke EPD’er til LCAbyg 
  • EPD Data, på tværs af grænser 
  • Opsamling og projektets videre forløb
Webinaret afholdes 12. februar 2021, kl. 9.00-11.00
Det er gratis at deltage i webinaret, men tilmelding er nødvendig. 

EPD og LCA.png

Yderligere information

​​Det er gratis at deltage i webinaret, men tilmelding er nødvendig.